Gendringen GWVV JO17 2 Bekerkampioen

Het is ze gisterenmiddag gelukt, de JO17-2 van Gendringen/GWVV behaalde naast de titel ook nog eens de beker. In Varsseveld werden op sportpark Oberink alle bekerfinales uitgevochten. Gendringen/GWVV JO17-2 was 's middags om 13:00 uur aan de beurt om de finale te spelen tegen ATC'65 JO17-8 uit Hengelo. De wedstrijd werd onder warme weersomstandigheden gespeeld, de uitstekend fluitende Koen Molenaar laste dan ook zo nu en dan een drinkpauze in om het vocht weer aan te vullen. De voetballers uit Hengelo, bleek fysiek een sterke ploeg waarmee Gendringen/GWVV slim wist om te gaan. De 1e helft was ATC'65 beter en kwamen ook verdiend op voorsprong. De heldenrol in deze wedstrijd was weggelegd voor keeper Cas Aalders die menig keer de bal goed wist te pakken en zo erger deed voorkomen. Op slag voor rust wist Timo Steenbreker op rechts door te breken en kon de keeper Timo alleen nog maar tegenhouden door een tackle. Scheidsrechter Molenaar kende dan ook terecht een penalty toe waarbij Sam Overbeek onder de hitte koel bleef en de bal vanaf de penaltystip tegen de touwen joeg. 1-1

Na de pauze bleef het bloedstollend spannend en had Douwe Flipse tot 2x toe de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Ook ATC'65 liet zich niet onbetuigd en kregen enkele scoringsmogelijkheden, maar zoals gezegd lag keeper Cas Aalders hen regelmatig in de weg. In 60e minuut komt Gendringen/GWVV op voorsprong door een doelpunt van Robin Klompenhouwer. De goal kwam tot stand door een goede individuele actie, waarbij Robin de verdediging van ATC'65 het nakijken gaf en zo de bal langs de keeper kon schuiven. 2-1. Hierna was het nog regelmatig billen knijpen, maar de overwinning werd over de streep getrokken. De felicitaties werden in ontvangst genomen door het vele publiek dat uit Varsselder-Veldhunten was meegekomen. Door deze mooie overwinning zijn ze winnaar geworden van de Zwaluwen Jeugdbeker competitie.

Na de wedstrijd werd de beker uitgereikt op het erepodium en kon deze met trots getoond worden. Teruggekomen in Varsselder werd wederom een rondrit gemaakt op de 'platte' wagen om de beker te tonen aan de inwoners van Varsselder-Veldhunten en Gendringen. In het Dorpshuus werd het feest voortgezet en werden ze door het jeugdbestuur gefeliciteerd en kregen alle spelers persoonlijk een beker en een medaille als herinnering aan deze unieke gebeurtenis voor GWVV.

Jongens en leiding van harte proficiat met het winnen van deze bekerfinale!

Kijk hier naar de foto's van deze wedstrijd.