Beent1Gisterenavond heeft Beent Klynsma het GWVV potstoten 2016 gewonnen. Alles wat Beent in 2016 doet lijkt in goud te veranderen. In juni had hij op de jaarlijkse gildekermis al de vogel omlaag gehaald en mocht zich Gildekoning van Varsselder-Veldhunten noemen. Ook gisterenavond was Beent ongenaakbaar met maar liefst "nul kruuskes" gaf hij de andere deelnemers het nakijken. Op de GWVV potstootavond, die altijd zoals gebruikelijk plaatsvindt op de laatste 'cluboavend' van het jaar hadden zich maar liefst 42 deelnemers ingeschreven. In het begin ging het wat stroperig en werd vaak de wit over rood gemaakt en konden nog weinig 'kruuskes' genoteerd worden door de deskundige leiding, Spreekstalmeester Bennie Mulder onder toeziend oog van voorzitter Jan Aalders. Nadat wat barrieres waren opgeworpen kon Clemens Wissing op de bok en werden de biljart ballen moeilijker weggelegd zodat de volgende deelnemers het er behoorlijk lastig mee kregen. Het was uiteindelijk Clemens Wissing die als eerste het strijdperk mocht verlaten. Hierna volgde de ene na de andere afvaller en waren op het laatst nog zo'n 10 stoters actief die het elkaar lastig probeerden te maken. Spreekstalmeester Bennie had voor iedere afvaller de nu al legendarische afscheidswoorden; "Prettige Feestdagen" in petto.

Sommige ballen werden door o.a. Wies Kummeling, Twan Berndsen en Kris Hebbinck op miraculeuze wijze gemaakt en werd het volgens het publiek tijd voor hen om een staatslot te kopen want als je zo'n geluk hebt, maak je ook de kans op een grote prijs in de loterij. Uiteindelijk bleven er drie deelnemers over die strijden in de finale. Alhoewel je niet echt meer van een finale kon spreken want tegen de nul 'kruuskes' van Beent waren de andere finalisten Thomas Wissing en Peter Roes niet opgewassen. Thomas werd uiteindelijk derde en kreeg door de wedstrijdleiding een voetbal uitgereikt, de prijs die hij zo graag wilde hebben. Ook Peter Roes was in zijn sas met z'n prijs, hij kreeg een tas overhandigd waar hij mooi de spelershesjes in kan doen. Beent kreeg uit handen van Bennie Mulder de wisselpotstoottrofee overhandigd met daarbij een dinercheque van Grandcafé Hendrixen. Een finale dus met alleen maar winnaars.

Beent met prijsBeent van harte proficiat met je behaalde overwinning. De leiding bedankt voor de organisatie en de deelnemers voor hun deelname. Hiermee is het jaar 2016 voor GWVV op een leuke en gezellige wijze afgesloten. De eerste activiteit in 2017 zal op zondag 8 januari zijn. Om 10:30 uur is er het snerttoernooi met aansluitend om 13:00 de nieuwjaarsbijeenkomst.

 

Iedereen fijne feestdagen en tot zondag 8 januari!      

Delen