Vanmiddag werd op 't Oerseveld de derby Ulftse Boys-GWVV gespeeld. Al snel in de wedstrijd leek de wedstrijd gespeeld, want binnen 20 minuten stond Ulftse Boys met 3-0 voor. In de 5e minuut kwam een hoge bal vanaf de corner bij de 2e paal terecht die door GWVV panklaar terug wordt gekopt voor de voeten van Ulftse Boys speler Chiel Gerritsen die de bal vervolgens vanaf 8 meter kan binnen schieten. Hierna had GWVV de kans op 1-1 maar de bal wordt verkeerd beoordeeld door GWVV spits Cas de Neling. In de 13e minuut wordt het 2-0, door een eigen doelpunt van de jarige Lars Hendrixen, de hoge bal vanaf links komt totaal verkeerd bij hem op de voet en de bal hierdoor achter keeper Sven te Kaat verdwijnt. In de 19e minuut wordt een GWVV corner afgeslagen waardoor Ulftse Boys uit kan breken en in de punt de vrijstaande JP Luciana kan worden bereikt die de vrije doortocht heeft op het GWVV doel. JP doet dit uitermate koeltjes en schuift de bal achter keeper Sven te Kaat. Toch weet GWVV nog voor de rust op 3-1 te komen nadat Maik Jansen binnen de zestien meter wordt gevloerd en Niels Schweckhorst vanaf de elf binnen schiet. Hierdoor wordt het na de rust toch nog een beetje een wedstrijd en komt GWVV offensief beter in hun spel. Nadat Ulftse Boys net na rust een bal over de deklat ziet verdwijnen, is het even later GWVV die net voorlangs schiet. In de 58e minuut wordt een bal door GWVV verkeerd ingespeeld waardoor Ulftse Boys vrij aan de linkerzijde kan doorbreken en vervolgens met een schuiver voorlangs de vrij staande JP wordt gevonden die vervolgens binnen kan schieten. 4-1. Toch weet GWVV in de 67e minuut weer iets dichterbij te komen nadat de Ulftse scheidsrechter Roenhorst de bal op de stip legt, na een charge van de Ulftse Boys keeper op spits Cas de Neling. Niels Schweckhorst schiet vervolgens feilloos binnen. 4-2. GWVV had in de fase hierna de wedstrijd nog naar zich toe kunnen trekken, maar waren niet bij machte om het Ulftse Boys echt lastig te maken. In de 79e min. wordt het 5-2 nadat vanaf de penaltystip wordt raakgeschoten omdat JP na een soliste aanval binnen de zestien ten val wordt gebracht. In de 84e minuut wordt de eindstand van 6-2 bereikt nadat JP de achterlijn haalt en keurig teruglegt op de inlopende Roel Gebbinck. Eindstand 6-2. Een wedstrijd waarin GWVV snel achter de feiten aanliep en vervolgens niet bij machte was om de opgelopen achterstand goed te maken.

Volgende week heeft GWVV 1 een vrij weekend om een week later op 27 november op de Buitenham aan te treden tegen HC'03.

Kijk hier voor foto's van deze wedstrijd.