Donderdagavond heeft GWVV met 4-2 verloren van Etten. Het 'thuisduel' van Etten op de Buitenham pakte niet in het voordeel uit van GWVV. Etten speelde een goede pot voetbal en liet met snel combinatiespel zien al een stapje verder te zijn dan GWVV. Toch bleef het zonder al te grote kansen lang 0-0. In de 31e minuut wordt een bal door Etten vanuit het middenveld met precisie achter de GWVV defensielinie geplaatst en wordt de bal binnen gekopt door de diepgaande Nick van Aken. Net voor het rustsignaal in de 42e9M4A1458 minuut komt Etten op 2-0 als er door GWVV balverlies wordt geleden op het middenveld, de snelle counter die Etten hierna inzet wordt verzilverd door een doelpunt van Giel Driever.

GWVV heeft in de rust wat omgezet om het spel wat meer naar zich toe te trekken, maar Etten gaat in de 2e helft meteen voortvarend van start als kort na de aftrap op de lat wordt geschoten. Ook gaande de 2e helft krijgt GWVV geen vat op de wedstrijd. Rond de 75e minuut is het keeper Sven te Kaat die tot 3x toe uitstekend weet te pareren. Ook een afgeslagen cornerbal die op goal wordt geschoten kan door Sam Overbeek ternauwernood op de doellijn tot cornerbal worden verwerkt. GWVV blijft in die fase overeind en probeert door het spel offensiever in te zetten, meer naar voren te spelen. Dit wordt in de 79e minuut dan ook beloond als uit een scrimmage voor het doel Ron Prinsen vanaf links kan binnen schieten. 2-1. GWVV gaat er op dat moment nog in geloven maar als een vrije trap door Etten speler Devin Zweekhorst wordt  binnen getrapt is het ijs gebroken. Ook in de 85e minuut is Etten weer goed in het counterspel en weet Joris Tiemessen het doel te treffen. 4-1. GWVV komt in de 86e minuut nog terug door de doorgeschoven Merijn van Arragon maar het spel is op dat moment al lang gespeeld en gaat Etten met een 4-2 overwinning na 90 minuten van het veld.

Een wedstrijd waarin GWVV achter de feiten aanliep en Etten liet zien een voetbalvaardige ploeg te zijn waar nog zeker potentie in zit.

Komende zondag is GWVV 1 vrijaf en wordt op zondag 24 oktober wederom een derby op de Buitenham gespeeld, ditmaal tegen de Ulftse Boys. Aanvang 14:00 uur.

Kijk hier voor de foto's van deze wedstrijd.