Vandaag, zondag 12 mei is voor GWVV uitermate succesvol verlopen. Vanmorgen werd GWVV 2 met een klinkende 5-1 overwinning tegen Kilder 2 kampioen in de 4e klasse. Na een gespannen 1e helft ging GWVV 2 de 2e helft helemaal los, na de 1-0 russtand, werd in de 2e helft het kampioenschap behaald. Met de 'platte kar' werd er vervolgens een zegetocht gemaakt door Varsselder-Veldhunten. Jongens van harte proficiat met dit hele mooie resultaat.

Kijk hier naar de foto's van de kampioenswedstrijd GWVV 2 - Kilder 2

GWVV 1 trad vandaag aan op de Buitenham tegen de nummer 3 op de ranglijst 't Peeske. Voor GWVV was het van belang om de 2e plek in de ranglijst vast te houden want hiermee ontloop je de 1e ronde in de nacompetitie en start je de nacompetitie in de 2e ronde met een thuisduel. De 1e helft had 't Peeske het betere spel maar wist dit niet in echte kansen om te zetten. In de 16e minuut komt GWVV goed weg als een verkeerde bal wordt gegeven in de GWVV defensie en GWVV met alle macht probeert om de bal uit de zestien te krijgen. Het geluk is aan GWVV zijde als de scheidsrechter hier een overtreding in ziet van Peeskes kant. In de 37e minuut komt GWVV aan zijn 1e kans toe als de voorzet van Cas de Neling door Dominiek Seinhorst op doel wordt gekopt en de Peeske doelman goed weet te stoppen. In de 41e minuut wordt een bal door doelman Sven te Kaat door het defensieve geklungel bij GWVV goed gestopt. In de 42e minuut komt 't Peeske met 10 man te staan als een felle overtreding met direct rood wordt bestraft door de scheidsrechter. Met een 0-0 stand wordt vervolgens de rust in gegaan.

De 2e helft probeert GWVV met een man meer situatie het spel naar zich toe te trekken. In de 49e minuut schiet Dirk Jansen maar net over en in  de 55e minuur is 't Peeske gevaarlijk waarbij Sven te Kaat goed weet te redden. In de 57e minuut komt GWVV op een 1-0 voorsprong, als een schot van Ron Prinsen vanuit een cornerbal door de keeper wordt gestopt en Cas de Neling in de rebound raak schiet. 1-0. Hierna krijgt GWVV diverse mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar de kansen van Cas de Neling (tegen de paal) en van Ron Prinsen (uit de draai net naast) voorkomen dit. In de 68e minuut weet GWVV de 2-0 aan te tekenen als een hoge cornerbal bij de 2e paal wordt binnengekopt door Cas de Neling die de keeper in 1e instantie nog weet te stoppen, in de rebound kopt Jochem Geerts de 2-0 binnen. Als Jochem Geerts in de 73e minuut op volle stoom is en wordt gevloerd binnen de zestien, weet Dirk Jansen met een schot hoog in de touwen vanaf de elf meter raak te schieten en hiermee de eindstand op 3-0 te zetten.

Een wedstrijd waarin 't Peeske liet zien niet voor niets de 3e plek te bezitten, maar GWVV in de 2e helft toch weet het verschil te maken mede door de man meer situatie die was ontstaan door de rode kaart in de 1e helft.

Volgende week zondag speelt GWVV een thuiswedstrijd tegen Zeddam/St. Joris. aanvang 14:00 uur

Kijk hier voor de foto's van de wedstrijd GWVV-'t Peeske.