20180527 122821850 iOSVanmiddag heeft GWVV de 2e plek niet kunnen vasthouden. Met het 0-0 gelijke spel tegen MEC ging Vios Beltrum GWVV in de stand voorbij. Vios Beltrum won met 4-1 van KSV.

De wedstrijd tegen MEC gaf voor GWVV in de eerste helft wel mogelijkheden. Door schorsingen/blessures in de GWVV defensie werd bijna de hele linie vervangen. Zij anticipeerden goed op het wapen van MEC met hun snelle uitvallen. Toch moest keeper Sven te Kaat al snel in de wedstrijd vol aan de bak. Met 2 fabuleuze reddingen in de 6e minuut wist hij de 0 te houden. In de 9e minuut werd GWVV gevaarlijk als een Boogballetje van Niels Schweckhorst over de MEC goalie net over de kruising gaat. Ook in de 15e minuut is GWVV gevaarlijk als de keeper niet goed uittrapt en Dominiek Seinhorst de bal oppikt en de combinatie met Ron Prinsen aangaat. Ron schiet vervolgens de bal op de paal. Na de ingelastte drinkpauze blijven de beide ploegen wel leuk voetballen en worden er leuke combinaties opgezet. Deze konden echter niet tot directe kansen verzilverd worden. Net voor rust is het MEC die uit een corner net over kopt.

In de 2e helft wordt het voeltbal van een iets ander niveau en is het meer de tactiek van pompen of verzuipen. Dit levert voor beide teams weinig kansen op. In de 68e minuut is dan ook pas de eerste kans voor GWVV als Ron Prinsen zijn schot op doel geblokt ziet worden door een MEC verdediger. Cas de Neling is in de 2e helft nog het meest dichtbij een treffer als zijn halve omhaal de buitenkant paal raakt.

Een wedstrijd met 2 gezichten, waarin de 1e helft nog goed werd gevoetbald en de 2e helft het spel bepaald werd door het willen winnen van de wedstrijd, wat het niveau niet ten goede kwam.

In de 88e minuut kreeg Ramiro Tersteeg een publiekswissel, hij stopt na jaren bij GWVV 1 te hebben gevoetbald. Ramiro, bedankt voor de mooie jaren!

De 3e plek (op één na hoogste positie op de ranglijst van periodekampioenen) levert GWVV in de nacompetitie de wedstrijd tegen MvR (hoogste positie op de ranglijst van de periodekampioenen in 4D) op. Deze zal volgende week zondag gespeeld worden in 's Heerenberg, aanvang 14:00 uur.