Ulftse Boys en GWVV starten samenwerkingsverband Jeugdvoetbal
 
Jeugdsamenwerking GWVV Ulftse BoysVoetbalverenigingen Ulftse Boys uit Ulft en GWVV uit Varsselder – Veldhunten hebben besloten om de handen ineen te slaan en de krachten te bundelen. Na een intensieve voorbereiding is overeengekomen dat met ingang van seizoen 2018 – 2019 een start wordt gemaakt met een samenwerkingsverband over de gehele jeugdafdeling.
“Om de continuïteit en de identiteit van onze club te waarborgen zijn wij genoodzaakt om een samenwerking aan te gaan”, vertelt Jan Aalders, voorzitter van GWVV. “De samenwerking in de jeugd met Ulftse Boys creëert voor ons weer de mogelijkheid om onze jeugdleden te laten voetballen waar ze qua leeftijd en niveau thuis horen, zonder afbreuk te doen aan onze jeugdafdeling” vult Aalders aan. “Er is geen sprake van een fusie, maar van een intensieve samenwerking tussen de jeugdafdelingen waarbij voor beide clubs een win-win situatie ontstaat.”
Frans te Pas, voorzitter van Ulftse Boys vervolgt; “Bij ons is er op dit moment geen sprake van ledenvermindering. Sterker nog, op dit moment mogen we ons gelukkig stemmen met een kleine surplus in jeugdleden. Als we echter wat verder in de tijd vooruit kijken is samenwerking met GWVV ook voor ons een ideale mogelijkheid om verder door te groeien en zodoende een toekomstbestendige jeugdafdeling te creëren.”
Beide voorzitters spreken de verwachting uit dat de samenwerking een succes zal worden. “Ulftse Boys heeft de laatste jaren een goed georganiseerde Technische Commissie opgetuigd. Wij zullen vanuit GWVV met enkele personen plaatsnemen in de nieuwe, gecombineerde Technische Commissie, waardoor de belangen van alle jeugdleden gewaarborgd zijn”, aldus de voorzitter van GWVV. “Daarnaast lijkt de structuur, maar zeker ook de cultuur van beide clubs sterk op elkaar” vult Te Pas aan.
De nadruk van de samenwerking zal liggen op het indelen van de jeugdleden. Voetballen op het juiste niveau bij eigen leeftijdsgenoten. Er zal een evenwichtige verdeling gemaakt worden van de trainingen en de te spelen wedstrijden. Ook zal op facilitair en organisatorisch gebied worden samen gewerkt waarbij het uitgangspunt is dat beide clubs hun eigen identiteit behouden.
 
Voor meer informatie:
vv Ulftse Boys: Roy Bongers TC bestuurslid – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06-22765513
GWVV: Mike Frazer TC bestuurslid – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06-20914025