Vanmiddag heeft GWVV 1 gewonnen met 1-0 van buurman Ulftse Boys. Ulftse Boys begon de wedstrijd niet echt goed scherp waardoor een terugspeelbal niet zuiver werd gegeven die verwerkt werd tot cornerbal. De cornerbal werd door Ron Prinsen op links indraaiend voorgegeven waardoor de bal op de lat belandde. Ulftse boys kwam een aantal keren goed door aan de rechterzijde, maar de verdere afwerking hiervan was niet al te overtuigend. In de 25e minuut was het Cas de Neling die een voorzet vanaf rechts maar net overschoot. Hierna was het alleen GWVV die de kansen creëerde, in de 31e minuut schiet Jelle Visser net voorlangs en in de 38e minuut wordt een bal door Ron Prinsen net overgeschoten, nadat Merijn van Arragon de bal vanaf de achterlijn keurig teruglegde. Kort voor rust wordt een hoge ingezette bal door keeper Bouwman tot cornerbal verwerkt voordat Cas de Neling tot nog meer onrust kan zorgen.

Na de rust is het wederom de opkomende Merijn van Arragon die vanaf de achterlijn op goal schiet, de keeper kan de bal maar ternauwernood tot corner verwerken. Hierna pakt Ulftse Boys de wedstrijd op en mist in de 55e minuut de kans doordat de voorzet door een inglijdende aanvaller wordt gemist. In de 58e minuut wordt het schot van Ron Prinsen door de keeper tot cornerbal verwerkt. De cornerbal wordt vervolgens door Merijn van Arragon maar net naast gekopt. Hierna wordt een schot van Ulftse Boys speler Caz de Ruyter maar net overgeschoten. Het spelbeeld tot op dat moment is dat GWVV de betere kansen heeft, maar Ulftse Boys gevaarlijk kan zijn in de counter. In de 80e minuut wordt een vrije trap die voortkomt uit een overtreding, begaan op Dominiek Seinhorst maar net overgeschoten door Ron Prinsen. In de 82e minuut is het dan wel raak door GWVV nadat een afgeslagen corner wordt voorgezet en de bal achter de Ulftse Boys defensie valt en Dominiek Seinhorst met een fraaie fallruckziehe de bal over keeper Jaap Bouwman schiet. 1-0. In de 85e minuut had GWVV zelfs op een 2-0 voorsprong moeten komen nadat de ten val gebrachte Niels Schweckhorst vanaf elf meter zwak inschoot en keeper Jaap Bouwman de bal weet te stoppen. Eindstand 1-0.

Na afloop van de wedstrijd in 'het Noaproatuurtje' waren de beide trainers duidelijk, de wedstrijd was niet het beeld van een derby,  maar na de 1-0 van GWVV werd  er wel strijdlust getoond die hoorden bij een derby. Jesse Rijntjes en Dominiek Seinhorst werden tot "Keerls van de wedstrijd" uitgeroepen en ontvingen uit handen van spreekstalmeester Tonny Slutter een Limburgse vlaai aangeboden door vlaaienspecialist Limburgia uit Oer.

Volgende week speelt GWVV tegen vv Mariënveld in Mariënvelde.

Kijk hier voor de foto's van Pupil van de week Mees Dickmann.