leefbaarheidsfonds

Dinsdag 31 januari kwam de werkgroep ‘Speel- en beweegplek Leemlandseweg’ voor de tweede keer bij elkaar in de kelder van ’t Dorpshuus. Deze werkgroep bestaat uit een aantal jongeren, ouders van jonge gezinnen en een vertegenwoordiger van onze ouderen uit het dorp. Daarnaast schuiven een fysiotherapeut van ‘Fysiotherapie Oude IJsselstreek’, een vertegenwoordiger van de gemeente, de buurtsportcoach en bestuursleden van de VDVV aan.

Eind vorig jaar is uit het KRAKE (Krachtige Kernen) project van de HAN naar voren gekomen dat kinderen graag meer speelplekken en jongeren graag een plek zouden willen hebben waar ze elkaar zouden kunnen ontmoeten. Toen de gemeente besloot de speeltoestellen aan de Leemlandseweg te verwijderen (omdat deze afgekeurd waren) en liet weten deze niet te zullen vervangen, zag de VDVV de kans om vanuit een diverse werkgroep een plek te gaan realiseren waarbij de wensen vanuit het dorp centraal zouden staan.

Naar aanleiding van de eerste bijeenkomst van deze werkgroep twee weken geleden, hadden de leden van de werkgroep al nagedacht over hun concrete wensen. Tijdens deze bijeenkomst hebben we al deze wensen geïnventariseerd en kwamen we al tot een mooie mix van elementen die we zouden willen realiseren in de speel- en beweegplek aan de Leemlandsweg. Het was mooi om te zien en te horen dat daarbij alle doelgroepen hun eigen inbreng hadden en we al pratend deze wensen in elkaar konden passen, waarbij eenieder met een eigen blik en expertise meedacht.

Ondertussen zijn we vanuit de VDVV bezig met het realiseren van een budget. We zijn blij te kunnen melden dat de provincieGelderland ons een groot bedrag heeft toegekend vanuit het Leefbaarheidsfonds. Ook vanuit het Cooperatiefonds van de Rabobank Graafschap hebben we een bijdrage ontvangen. Daarnaast doen we dit jaar met dit project mee met ‘Kern met Pit’, heeft de gemeente een bedrag toegezegd. De VDVV blijft actief in het werven van fondsen, zodat alle wensen vanuit het dorp uiteindelijk gerealiseerd kunnen worden.

De werkgroep zal binnenkort op bezoek gaan bij een leverancier van speel- en beweegtoestellen om deze toestellen in het echt te ‘voelen’ en te ervaren’. We hopen zo weer een stap dichter bij een concreet plan te komen.

provincie logorabo logo

Krake logo

 

Delen