Op woensdag 14 december om 20:00 uur is er een informatieavond in ’t Dorpshuus over de aanleg van glasvezel. Het gaat voorlopig alleen om de aanleg van glasvezel in het buitengebied, maar de VDVV is in gesprek met de gemeente en CIF (het bedrijf dat glasvezel aan gaat leggen) om ook te kijken naar de opties voor de kern. Helaas is er over dit laatste nog geen duidelijkheid.

Woont u in het buitengebied dan nodigen wij u van harte uit om deze avond bij te wonen en te horen wat de opties zijn, de kosten en waar u op moet letten. Geoff Coupe en Geert Jan Hek van Heelwegs Belang en initiatiefnemers van 'Oude IJsselstreek op glas' (https://www.oudeijsselstreekopglas.nl) geven u deskundige uitleg.
De plannen voor aanleg in het buitengebied heeft u al in verschillende kranten kunnen lezen. In deze artikelen werd ook vermeld dat de aanleg alleen doorgaat als minimaal 50% van de inwoners in het buitengebied meedoet. Vandaar dat wij nog op zoek zijn naar ambassadeurs. Het is de bedoeling dat zij actief medebewoners in het buitengebied informeren over de aanleg van de glasvezel en aangeven waarom dit zo belangrijk is. Wilt u ambassadeur zijn? Meld dit dan op de 14e of stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De VDVV vindt snel internet van groot belang en hoopt dat de 50% behaald wordt zodat glasvezel aangelegd kan worden. Wij hopen daarom ook op een goede opkomst en vele ambassadeurs.

Mocht er voor de 14e meer duidelijkheid zijn over glasvezel in de kern dan zullen wij dit zsm communiceren via de website en social media.

Delen