Voorgestelde aanpassing N817/Hoofdstraat/Varsselderseweg door provincie Gelderland

Op woensdag 23 november stelde de provincie Gelderland in ‘t Dorpshuus plannen voor m.b.t. aanpassingen aan de N817 Ulft-Gendringen. De plannen hebben verregaande gevolgen voor de ontsluiting van onze kern. De avond was goed bezocht en het was duidelijk dat het leeft onder de inwoners. De VDVV was deze avond ook aanwezig en hoorde graag de mening van de inwoners. Wat duidelijk naar voren kwam is dat er geen enkele discussie is over het voorstel om een rotonde aan te leggen bij de kruising van de N817 met de Varsselderseweg en de Rieze. Hier gebeuren al jaren veel (ernstige) ongelukken en het was duidelijk dat de meeste aanwezigen deze aanpassingen al jaren geleden hadden willen zien. Waar de instemming met deze aanpassing groot was, zo groot was ook de afkeuring van het voorstel om de Hoofdstraat (buiten de bebouwde kom) om te vormen tot fietspad (tot aan N817) en de Varsselderse weg middels grasbetonblokken op te plussen naar ontsluiting van ons dorp aan de noordzijde van ons dorp. Een aantal argumenten dat genoemd werd:
• Varsselderseweg is ongeschikt als onsluitingsroute (mede ook door landbouwverkeer en recreatief gebruik)
(steekproef door VDVV voor/tegen: 1 voor, 20 tegen)
• Verhoging van het aantal verkeersbewegingen door het dorp n.a.v. de nieuwe situatie
met name voor de Hoofdstraat en Vicarisweg
• Onsluiting voor landbouwverkeer wordt een stuk lastiger gemaakt met mogelijk tot gevolg dat deze door de kern moeten rijden.
• Agrarische bedrijven die de Varsselderseweg over moeten steken met vee worden belemmerd of er onstaan mogelijk gevaarlijke situaties met auto’s
• Voorgestelde fietsoversteek bij N817 is verbetering van huidige situatie t.o.v. nu, maar is nog steeds ongeschikt voor kwetsbare groepen.

De VDVV wil alle meningen en andere ideeën die deze avond genoemd zijn bundelen en bespreken met de provincie en gemeente. We hopen zo dat er een alternatief bedacht kan worden wat de verkeersveiligheid verhoogd maar niet zulke drastische maatregelen behoeft.
Wij vragen u echter ook individueel te reageren op de plannen d.m.v. de reactiemogelijkheden op de website van de provincie: www.gelderland.nl/N817 (uiterste reactiedatum 9 december 2016!)
Wij ontvangen ook graag een kopie van uw reactie aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat wij alle meningen mee kunnen nemen bij een alternatief.
Ter verduidelijking: het betreft hier een voorstel van de provincie (en gemeente). Er is nog niets definitief. Daarom is het juist nu erg belangrijk om te laten horen wat u vindt.

 

Delen