De laatste weken is het nog fraai nazomerweer, maar toch merk je aan alles dat de echte herfst eraan komt. Ook in de dierenweide maar ook in de moestuin merk je het. 

Dit betekent dat er steeds minder te beleven is op maandagmorgen. Om die reden stoppen we nu dan ook met schoolproject op de maandagmorgen.Jong en Oud hebben ook dit seizoen weer van elkaar genoten en geleerd.

De laatste weken hebben de kinderen besteed aan het bijenproject een project waaraan ze gedurende het seizoen ook al onbewust aandacht aan besteed hebben. Ze hebben bv bollen gepoot en een  bloemenmengsel gezaaid.  Nu hebben ze onder begeleiding van een lokale imker ook echt kennis gemaakt met de honingbij. Maar weten ze nu ook het belang van de solitaire ( wilde) bij. Deze bij leeft niet in een volk maar op zichzelf staand. Voor deze groep bijen hebben ze een "bijenhotel" in elkaar gezet. Mooi dat Jan deze als echte timmerman al compleet in " Prefab vorm" had voorbereid. We hopen dat u dit "bijenhotel" gaat ophangen.                  

Afgelopen maandag was er een obervatiekast aanwezig. Middels deze kast kun je van buiten ongestoord in het bijenvolk kijken, jong en oud vonden dit een mooie ervaring. Aangezien bijen nu ook in de winterrust gaan, zullen we dit project in het voorjaar weer oppakken.

Voor meer foto's klik hier.

Vrijwilligers en kinderen bedankt voor jullie enthousiasme.

Hebt u reacties van kinderen, wilt u ook meehelpen, hebt u anderzins ideeen en /of opmerkingen.

We horen ze als bestuur van VDVV  graag. Liefst via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bij2  bij13
bij14bij10

 

 

Delen