Feestelijke doortocht voor alle wandelaars in Varsselder Veldhunten

Op de eerste wandelavond, woensdag 5 juni, worden alle wandelaars van de Ulftse Avondvierdaagse feestelijk onthaald bij ’t Dorpshuus in Varsselder Veldhunten door dweilorkest WaarOw. Ook dit jaar komen de wandelaars van alle wandelroutes langs het gezellige terras van ’t Dorpshuus.

Net zoals vorig jaar zullen de wandelaars de overdekte oversteek “Van Kerk naar Kroeg” betreden. Vanaf de ingang naar het kerkgebouw lopen de wandelaars onder de imposante welkomstboog van ballonnen naar het terras van ’t Dorpshuus. Daar gaat Dweilorkest WaarOw uit Varsselder voor een uitbundige sfeer zorgen. De wandelaars kunnen rekenen op een warm onthaal van het enthousiaste publiek. Elk jaar weten er weer meer mensen de weg te vinden naar deze uiterst feestelijke doorkomst. Dat is een enorme steun in de rug voor de lopers op de eerste wandelavond. De toegang is gratis en vanaf 18:15 uur worden de eerste wandelaars verwacht bij ’t Dorpshuus in Varsselder Veldhunten.

avondvierdaagse  Hier is het feestje

Nieuw is dat dit jaar bij het kerkgebouw op initiatief van Vereniging Dorpsbelangen V-V ook de Achterhoekse regenboogvlag zal wapperen.De regenboogvlag is wereldwijd erkend als het symbool van de lhbtiqa+-beweging. Met zijn levendige en kleurrijke ontwerp weerspiegelt de vlag de verscheidenheid aan seksuele oriëntaties, genderidentiteiten en gemeenschappen. Het vertegenwoordigt de boodschap van liefde, acceptatie en gelijkheid voor iedereen, ongeacht hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Dat we als dorpsgemeenschap achter deze boodschap staan, willen we middels deze vlag nog eens benadrukken. Het groen, wit en blauw van de Achterhoekse vlag worden harmonieus gecombineerd met de levendige regenboogkleuren, waardoor een krachtige boodschap van trots en eenheid wordt overgebracht.

achterhoekpride vlag