Het resultaat van enkele jaren hard werken door vrijwilligers nader zijn voltooiing ( Meer dan 1400 vrijwilligersuren). Velen van ons maken al dagelijks gebruik van de nieuwe wandelroute langs het kerkgebouw.Ook zien we al de 1e bloembollen te voorschijn komen in de "tuin van ons allemaal". Een bezinnings -en herdenkingsplek.

Een plan dat in 1e instantie voorzag in het creeren van een overkapte verbinding tussen kerkgebouw en Dorpshuus.Uiteindelijk hebben we veel meer gerealiseerd dan in 1e instantie bedacht en begroot. We hebben de gehele voorzijde inclusief renovatie van het Vrijheidsbeeld opgepakt.Het kerkgebouw en al eerder gerealiseerde dorpsplein vormen samen weer een geheel. De toegankelijkheid van het kerkgebouw is sterk verbeterd, door de hoogte van het straatwerk aan te passen, hebben we alle drempels kunnen wegnemen.

Door samenwerking te zoeken met ’t Dorpshuus willen we ( Dorpsbelangen / Vereniging Kerkgebouw en Dorpshuus) het stenen gebouw weer tot leven brengen. Een kerkgebouw voor en door het dorp gerealiseerd krijgt hiermee een nieuwe toekomst en bestaansrecht.Dat was  /is nog steeds de doelstelling.

 Concreet willen we door het Kerkgebouw te verbinden met ’t Dorpshuus enerzijds het Kerkgebouw betrekken bij de programmering van ’t Dorpshuus en anderzijds nieuwe mogelijkheden creëren wat betreft programmering en activiteiten. Juist deze koppeling maakt dat we een Unique Selling Point hebben. Niet alleen voor ons eigen rijke verenigingsleven maar ook voor de verenigingen / partijen in omliggende dorpen. Voorbeelden die nu al genoemd zijn:

  • Een dorpsontbijt tijdens de kermis het komend jaar
  • Winterfair afgelopen jaren periodiek georganiseerd in Dorpshuus wordt uitgebreid met  Kerkgebouw. Dit levert meer mogelijkheden op door extra ruimte.
  • Film in de kerk.
  • 4 mei viering vindt in /bij het Kerkgebouw plaats. Met hieraan gekoppeld zichtbaaar gemaakte oorlogsherinneringen in ons dorp
  • Werkgroep ”Sterk voor de kerk” organiseert diverse bijeenkomsten in kerkgebouw. Waarbij het ontmoeten / bezinnen centraal staat.
  • Fanfare organiseert specifieke concerten waarbij akoestiek / sfeer kerkgebouw wordt gebruikt. Bv. Kerst
  • “Vier het leven”. Herdenkingsdiensten waarbij nadien er na de tijd onder het genot van “een bakkie koffie” in ‘’t Dorpshuus ontmoet kan worden. Hiermee geven we invulling aan de vraag van eigen inwoners. Maar dit is ook mogelijk voor derden””.
  • Het Kerkgebouw / Dorpshuus als combi stellen we ook beschikbaar voor verenigingen / partijen uit omliggende kernen die gebruik willen maken van deze “unieke betaalbare faciliteit”.
  • Het kerkgebouw wordt het beginpunt vanuit een nieuw te ontwikkelen lokaal ommetje.
  • Het kerkgebouw wordt ook in de markt gezet als laagdrempelige expositieruimte.( bv. dorpshistorie)
  • kerkgebouw / Dorpshuus gebruiken voor doelgroep specifieke activiteiten zoals bv. Een Ladies Night

Zoals jullie lezen ideeen genoeg, wat ervan gerealiseerd wordt zal de komende tijd blijken. Ideen zijn er omarmt te worden door vrijwilligers, die willen helpen een idee te realiseren.

De komende weken zullen we laatste zaken afronden zoals hemelafvoer / overkapping voorzien van verlichting en de resterende beplanting aanplanten. Zodra dat is afgerond is het project van "kerk naar kroeg", kunnen we al stellen geslaagd.

Alvorens de volgende fase in te gaan willen we dit succesvolle project, met dank aan alle vrijwilligers en sponsoren met een feestelijk tintje afsluiten.

Zet alvast vrijdagmiddag 31 maart  16:00 uur in uw agenda. Met zijn allen gaan we feestelijk van kerk naar kroeg, om stil te staan bij het feit dat er weer een project dat door gemeenschapszin is waargemaakt. Door en voor en voor het dorp !!

Een project dat laat zien dat durven delen loont. Maar ook een project dat laat zien, dat het zich als dorp loont om zelf een ( toekomst)dorpsvisie te hebben, hoe partijen /gebouwen /mensen elkaar kunnen versterken.

IMG 20230204 WA0000     IMG 20210108 WA0006         IMG 20221215 WA0002     Dia226