Sloten we het jaar 2020 af met de wens dat 2021 weer een jaar zou worden zonder het Corona virus in ons midden, dan kunnen we nu wel stellen dat deze wens niet uitgekomen is. Het Corona virus is nog in ons midden en beheerst ons dagelijks leven. Een virus waar we zoals het er nu naar uitziet, mee moeten leren leven. Een virus dat ons dorpsleven ook grotendeels heeft platgelegd. Het rijke verenigingsleven,onze fundering wat betreft de vitaliteit van ons dorpke lag in 2021 grotendeels gedwongen stil. De verbondenheid van leden met vereniging en de verbinding van bestuur met leden staat onder druk. Hoe hou je leden betrokken bij je vereniging?                                                        

Want een vereniging vorm je immers samen, bestuur en leden. Hier ligt voor vele verenigingen zodra ze weer mogen opstarten ongetwijfeld een uitdaging. Anderzijds hoeveel energie en plezier kun je halen uit een gezamenlijke hobby zoals bv. toneelspelen, muziek, darten, voetballen. Dit rijke verenigingsleven in ons dorp willen we toch niet missen !!

Juist dit verenigingsleven maakt dat het in Varsselder-Veldhunten niet alleen goed wonen is maar bovenal ook goed laeven is.

Aan de herstart, het komend jaar ,van ons "vroegere" verenigingsleven zullen we allemaal een steentje moeten bijdragen. Samen vormen we het indrukwekkende verenigingsleven van ons dorp. Gevestigd in /rondom ons kloppend hart " 't Dorpshuus". Een Dorpshuus dat de grootste financiële klappen voor ons verenigingsleven heeft opgevangen. Zo zie je maar weer dat een gemaakte keuze tot bundeling in het verleden goed kan uitpakken voor individuele verenigingen. Een Dorpshuus dat dankzij de inzet van vele vrijwilligers een metamorfose heeft ondergaan en klaar is voor de toekomst.

In 2021 er ook veel gebeurd bij het toekomstbestendig maken van het Kerkgebouw. Samen met ’t Dorpshuus gaat het kerkgebouw een unieke twee -eenheid vormen. Een combi die veel mogelijkheden gaat bieden voor verenigingen / partijen binnen maar zeer zeker buiten ons dorp.   Al het goede van vroeger komt terug..........van kerk naar kroeg. Anno 2022 dan ook nog droog, via een overkapte verbinding, die nog energie gaat leveren ook. Voor een tussenstand van zaken wat project “Kerkgebouw & Dorpshuus, samen bron van energie” lees nieuwsbrief.  Met dank aan onze ondersteuners en ons grootste kapitaal, onze vrijwilligers.

Voor de laatste uren van het jaor "blief gezond" en hou het gezellig. gezellig

 

jaarwensDorpsvernieuwingsprijs 2021