Onlangs hebben we als VDVV een gesprek gehad met een ambtenaar van de gemeente en wethouder Hiddinga. Hieruit is duidelijk geworden dat er plannen ontwikkeld worden voor woningbouw door grondeigenaren. Ze zijn nog niet zo concreet dat er met uitvoering begonnen kan worden. De gemeente is hierin geen partner; de eigenaren moet alles zelf (laten) doen en zijn dus ook zelf verantwoordelijk. De gemeente biedt wel ondersteuning bij de nodige aanvragen etc. omdat ze ook realiseren dat het voor de meeste grondeigenaren onbekend terrein is.

Alle grondeigenaren is duidelijk gemaakt dat ze bouwen voor mensen die op de woonwensenlijst staan. Heb je, je nog niet aangemeld  maar wil je wel in Varsselder - Veldhunten wonen dan kun je, je nog steeds aanmelden. Het hebben van een woonwens is immers conitnu onderhevig aan veranderingen. We willen door het continu actualiseren van jullie woonwensen, inzichtelijk houden wat de de actuele vraag is naar woningbouw. Heb je actuele woonwensen voor nu of in de nabije toekomst, stuur dan even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Je krijgt dan een vragenlijst van ons met het verzoek deze in te vullen en terug te mailen. Aanmelden heeft alleen zin als je als belangstellende een duidelijke binding hebt met het dorp. Dit is namelijk een basisvoorwaarde.

Bij 2 projecten is een principeakkoord met de gemeente:
Hoofdstraat ( plan Koops): 5 woningen.
Plan "de Zon": 5 woningen en ombouw van het bestaande pand tot woonhuis.

Een principeakkoord betekent dat het college er positief tegenover staat en de initiatiefnemer het verder kan uitwerken en in procedure brengen.

 Plannen die nog verder uitgewerkt worden:
Vicarisweg 17 woningen waaronder 5 huurwoningen bij Freriks (Pastoor Balkstraat)
Holserweg  4 starterswoningen.

Daarnaast is nu duidelijk dat door recente ontwikkelingen het gehele stuk” Rabelink” (de paardenweide rechts van de dierenweide) beschikbaar komt voor woningbouw. De nadruk qua woningbouw voor dit plan zal zijn starters/senioren. Bouwen in CPO is de intentie  voor dit plan. 

We hebben in juni dit jaar een bijeenkomst gehad met iedereen die belangstelling heeft voor bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Mogelijk is dit aan je aandacht ontsnapt en ben je hier alsnog in geïnteresseerd.  

Daarnaast heeft de gemeente het plan om Flexwoningen te gaan bouwen. Dit zijn tijdelijke woningen die verhuurd gaan worden. Als VDVV hebben we ons hard gemaakt dat ook kleine kernen hierin mee worden genomen.

 Op woensdagavond 2 februari 2022 organiseert de VDVV een bijeenkomst voor alle mensen die zich aangemeld hebben op de woonwensenlijst. Wethouder Hiddinga zal hier aanwezig zijn om woningbouw Varsselder Veldhunten verder toe te lichten en vragen te beantwoorden. We hopen dat er dan weer meer duidelijk is!

Het volgende is nu van belang: 

  • * Heb je interesse in het bouwen in CPO op plan Rabelink laat dit dan uiterlijk 31-12-21 weten. Geef ook aan welk type: starter- of seniorenwoning. Geen reactie betekent geen belangstelling voor dit plan. Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    * *  Zijn je woonwensen veranderd of heb je inmiddels een andere woning of plan, laat het ons weten, zodat we samen de woonwensen lijst up to date houden.