Wilt u als inwoner van het buitengebied van Varsselder – Veldhunten graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Varsselder – Veldhunten in het Groen’ op woensdag 10 november 2021 in ’t Dorpshuus, Berghseweg 7N in Varsselder. De avond start om 19.30 uur, u hoort dan hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn. Om deze avond te kunnen bezoeken dient u te beschikken over een geldige QR code ( app / papier). Hierop zal gecontroleerd worden bij binnenkomst. dit in lijn met de gestelde verplichting vanuit de overheid.
 
 In de winter van 2019 is een groep actieve bewoners onder de vlag van Dorpsbelangen ( VDVV) met begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het project Levend Landschap Varsselder – Veldhunten. Tijdens bewonersavonden verzamelden zij ideeën om het dorp en het omringende landschap groener en mooier te maken. .Eén van de ideeën is de aanplant van meer bomen en struiken in het landschap.
Binnenkort start hiervoor het beplantingsproject ‘Varsselder – Veldhunten in het Groen’. Dit is een onderdeel vanuit het Levend landschap
 

In de loop der tijd zijn veel landschapselementen achteruitgegaan. In dit project worden de inwoners van het buitengebied van Varsselder – Veldhunten in de gelegenheid gesteld om met subsidie inheemse bomen en struiken te planten op eigen terrein. Tijdens de speciaal op Varsselder – Veldhunten toegesneden informatieavond op 10 november wordt het project nader toegelicht en vertelt SLG meer over streekeigen beplanting en over de meerwaarde van een landschappelijk verantwoord ingericht erf.

Na de informatieavond wordt er een groenspreekuur georganiseerd, waarop grondeigenaren hun individuele beplantingswensen kunnen voorleggen aan de adviseur van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond.

Op basis van alle individuele beplantingsplannen wordt een gezamenlijke bestelling gedaan. Aan het eind van de winter ontvangen de deelnemers op een feestelijke plantdag hun bomen en struiken. Deze combinatie van gezamenlijke inkoop en de subsidiemogelijkheden maakt dat de eigen bijdrage beperkt kan blijven. Na de plantdag zal het buitengebied van Varsselder – Veldhunten landschappelijk zichtbaar versterkt en verfraaid zijn.

Bent u woensdag 10 november om 19.30 uur verhinderd maar heeft u wel belangstelling voor ‘Varsselder – Veldhunten in het Groen’, dan kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

002