Afgelopen zaterdag hadden we als dorp de jury voor de nationale dorpsvernieuwingsprijs op bezoek. We hebben geprobeerd ze te laten voelen dat we een klein dorpke zijn, niet apart, maar toch ........ Volgens ons zijn we hierin geslaagd met dank aan een ieder zijn inbreng.

De jury was zeer onder de indruk van wat wij allemaal gerealiseerd hebben.Het gerealiseerde ( en nog te realiseren) allemaal dankzij ons grootste kapitaal, onze vrijwilligers. Deze zijn er in vele soorten. We hebben denkers, we hebben doeners. Al onze vrijwilligers samen, vormen onze pk's onder de motorkap. Het lijkt zo normaal, maar dat is het niet en mag het ook nooit worden. Een mooi voorbeeld hiervan is op dit moment het project " Kerkgebouw & Dorpshuus, samen een bron van energie".  Wellicht is het een idee om als actieve vrijwilliger zodra we weer bij het kerkgebouw een stuk kunnen straten, te kijken naar je nieuwe buurman / vriend / ......... nog niet zo bekend met het vrijwilligerswerk mee te nemen. Liggen uw kwaliteiten ergens anders, meld u, want dankzij de inzet van onze vrijwilligers hebben we al veel kunnen realiseren.  We kunnen echter nog wel wat extra pk's onder de motorkap gebruiken. U doet toch ook mee, samen maken we dat het in Varsseder- Veldhunten niet alleen goed wonen is, maar bovenal goed leaven is.

We hebben de jury een korte samenvatting meegegeven waarin we globaal hebben laten zien wat we als dorpsgemeenschap samen allemaal allemaal gerealiseerd hebben vanaf 2003 tot heden. Een indrukwekkende lijst waar we best trots op mogen zijn.  We beseffen ons ook echter, dat dit geen garantie is voor de toekomst. Zonder onze vrijwilligers zijn we niets. Dus laat van u horen als u nog geen vrijwiliger bent.  Vanuit Dorpsbelangen zijn we met spoed op zoek naar bestuursleden. Vindt u het leuk om met de toekomst van uw eigen dorp bezig te zijn, dan verwelkomen we u graag. Is dit niet uw ding, maar wilt u wel eens als barvrijwilliger fungeren, ook dat kan!!

Want laten we wel zijn, u kunt in het dorp wonen, of in het dorp leaven. Dat laatste maakt het wonen in het dorp toch veel leuker.

Samenvatting: samen werken aan samenwerking

IMG 20211012 WA0002         20211009 111417 

 

IMG 20211009 WA0002       IMG 20211009 WA0004