Varsselder - Veldhunten een van de drie finalisten voor Dorpsvernieuwingsprijs 2021 !


Uit de 18 inzendingen uit het hele land heeft de jury, bestaande uit Elles Bulder van de Hanze Hogeschool in Groningen, Thijs van Mierlo van de LSA, en Hans Cok van het Ministerie van BZK drie dorpen voorgedragen.

Het zijn Luttenberg (Ov.), Varsselder Veldhunten (Gld.) en Zalk (Ov.) De jury zal in oktober deze dorpen bezoeken. Op 20 november, tijdens het PlattelandsParlement in Dalfsen, zullen de finaledorpen zich presenteren en wordt de winnaar bekend gemaakt.

De jury is onder de indruk van alle 18 deelnemende dorpen. Het zijn stuk voor stuk prachtige voorbeelden van hoe bewoners zelf initiatief en verantwoordelijkheid nemen voor het realiseren van een leefbaar dorp. Dit varieert van het oprichten van energie-coöperaties, het bouwen van huizen voor starters, het organiseren van maatjesprojecten voor ouderen ten tijde van Covid, het runnen van een voedseltuin tot het herinrichten van de dorpskern en nog veel meer.

Luttenberg, Varsselder Veldhunten en Zalk steken volgens de jury vooral door de veelheid en verscheidenheid aan initiatieven net iets boven de andere dorpen uit. Een eervolle vermelding (bijna finaleplaats) is er voor Eexterveen (Dr.), Gasselternijveen (Dr.) en Steensel (N.Br.)

De winnaar van de Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs dingt mee naar de Europese Dorpsvernieuwingsprijs.

Deze nominatie hebben we te danken aan ons grootste kapitaal, onze vrijwilligers die alle projecten mogelijk maken.

Denk mee, praat mee, doe mee. samen zorgen we ervoor dat in Varsselder - Veldhunten niet alleen goed wonen is, maar bovenal goed laeven is. Nu, maar ook in de toekomst !!

 

Meer informatie over de Dorpsvernieuwingsprijs:

Nadere info bij Koos Mirck | projectleider LVKK | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 1900 5432 | www.lvkk.nl |

 denkmee