Twee weken later dan oorspronkelijk gepland, gaan wij vanaf komende maandag 4 februari a.s. starten met de werkzaamheden in fase 3 in het kader van de herinrichting van de Hoofdstraat in Varsselder.

Dit betreft het wegvak vanaf de t-splitsing Achter de Molen tot aan de aansluiting met de Varsselderseweg. Als eerste zullen alle verhardingen worden opgebroken om aansluitend de saneringswerkzaamheden, vervangen van huisaansluitingen op het hoofdriool, werkzaamheden aan waterleiding, etc. te kunnen uitvoeren zoals we dat reeds ook al in fase 1 en 2 hebben gedaan. Dat betekent ook dat de direct aanwonenden hun auto’s elders dienen te parkeren en hun huisvuilcontainers buiten het werkvak op een voor de vuilniswagen bereikbare plaats aan moeten bieden. Indien noodzakelijk kunnen medewerkers van Hoornstra Infrabouw hierbij assisteren.

De direct aanwonenden worden  door Hoornstra Infrabouw en Vitens/A.HAK nog nader per brief geïnformeerd.

 Ondertussen is er de afgelopen weken samen met de werkgroep en, in het bijzonder, dorpsgenoot en opzichter/uitvoerder hovenier in opleiding Jarno Lippets uit Varsselder, hard gewerkt aan de verdere invulling van het groenplan van de Hoofdstraat. Op dit moment loopt het offertetraject met een aantal hoveniersbedrijven zodat er na overeenstemming binnenkort gestart kan worden met de aanplant van het groen in fase 1 en 2. Hiermee krijgt de nieuwe Hoofdstraat zijn echte “look”. Hieronder is te zien welke soorten er ook al weer zouden worden toegepast (deze zijn hetzelfde zoals gepresenteerd op de informatieavonden in april en september 2018). 

Via deze werkwijze wordt het echt een totale herinrichting bedacht voor en door het dorp.

impressie Hoofdstraat2

Delen