Het zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat uit de weersverwachtingen van de afgelopen dagen is gebleken dat we over een langere periode vorst mogen gaan verwachten. Dat heeft ons (gemeente Oude IJsselstreek, aannemer Hoornstra Infrabouw en waterleidingbeheerder Vitens/A.HAK) doen besluiten om de start van de werkzaamheden in fase 3 (wegvak vanaf Achter de Molen tot aan Varsselderseweg) uit te stellen tot minimaal maandag 4 februari 2019. Omdat Vitens heeft aangegeven dat er geen werkzaamheden aan de waterleiding kunnen en mogen plaatsvinden bij temperaturen onder het vriespunt, is het dan voor ons ook niet zinvol om alle verhardingen er op voorhand al uit te breken, met alle mogelijk onnodige overlast voor de aanwonenden tot gevolg.

 Wij bekijken de weersomstandigheden van dag tot dag en hebben met alle partijen intensief contact om, zodra de weersomstandigheden het toelaten, de werkzaamheden weer te gaan hervatten. Uiteraard wordt iedereen daar vooraf weer over geïnformeerd.

 Wel hebben wij alvast de verkeersmaatregelen (de gele borden langs de invalswegen) behorende bij fase 3 laten plaatsen omdat deze het beste passen bij de huidige stand van zaken van het werk op dit moment. Deze zijn immers al gevorderd tot in het wegvak tussen de Vicarisweg en Pastoor Balkstraat. Het geeft ons tevens de mogelijkheid om bij goed weer de werkzaamheden weer snel op te kunnen starten.

gemeenteouij                                       hoornstra

Delen