Back to Top

Vereniging Dorpsbelangen Varsselder - Veldhunten (VDVV) heeft een ANBI erkenning

Wat is een ANBI?

ANBI staat voor een Algemeen Nut Beogende Instelling. Een voordeel van schenking aan een ANBI is dat de gever zijn schenking geheel of gedeeltelijk in aftrek kan brengen op zijn belastbaar inkomen. Een ANBI is een Algemene Nut Beogende Instelling. De erkenning als ANBI geldt voor onbepaalde tijd, maar de Belastingdienst kan controleren of instellingen individueel aan de voorwaarden voldoen. Het fiscale voordeel van een ANBI-erkenning is dat geen successierecht of schenkingsrecht betaald moet worden over erfenissen en schenkingen. Ook uitkeringen die een ANBI doet in het algemene belang zijn vrijgesteld van het recht van schenking. Verdere voordelen zijn er op het gebied van de Vennootschapsbelasting, Loonheffingen, Overdrachtsbelasting en Inkomstenbelasting.

Schenking is aftrekbaar

Een voordeel van schenking aan een ANBI is dat de gever zijn schenking geheel of gedeeltelijk in aftrek kan brengen op zijn belastbaar inkomen (box I, II of III). Giften aan ANBI’s zijn aftrekbaar van de inkomsten- en vennootschapsbelasting. De Belastingdienst betaalt mee aan deze giften. Iemand, die slim gebruik maakt van het belastingvoordeel, kan meer schenken met hetzelfde geld. De Belastingdienst betaalt het verschil terug na aangifte inkomstenbelasting. De schenker kan ervoor kiezen om het voordeel zelf te behouden of weg te schenken aan de ANBI van zijn voorkeur. De Wet Inkomstenbelasting kent twee soorten aftrekbare giften. Afhankelijk van de vorm (eenmalig of periodiek) kunnen deze giften geheel of gedeeltelijk in aftrek worden gebracht op het belastbaar inkomen van de gever.  Zijn giften aftrekbaar

Jaarverslag 2019_.pdf

Jaarverslag VDVV 2020.pdf

Financieel jaaroverzicht 2019.pdf

Financieel jaaroverzicht 2020.pdf

financieel jaaroverzicht 2021.pdf

 Jaarverslag 2021.pdf

Jaarverslag VDVV 2022.pdf

Financieel jaaroverzicht 2022.pdf.pdf

Jaarverslag VDVV 2023.pdf

Financieel jaaroverzicht 2023.pdf

VDVV informatie

Naam Vereniging Dorpsbelangen Varsselder -Veldhunten  ( VDVV)
RSIN nummer 816445084
Contactgegevens we zijn bereikbaar via emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuurssamenstelling  Bestuur
Beloningsbeleid

Het bestuur is onafhankelijk. Hun werkzaamheden doen ze op basis van vrijwilligheid en ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.

Doelstelling

 De VDVV heeft ten doel “met alle binnen haar vermogen liggende middelen de leefbaarheid in Varsselder-Veldhunten voor nu en in de toekomst te bevorderen.”

meerjaren beleidsplan VDVV.pdf