uitvoeringen

- in de spotlights -

lijn2
 
in de spotlights
 
Prachtige, mooie herinneringen uit vervlogen tijden, aan de hand van omschrijvingen en foto’s.  Per jaar is er een korte beschrijving gegeven van de uitvoering.

Hierbij moet ik (John Fischer) opmerken, dat de omschrijving van de eerste jaren komt van verhalen van leden binnen onze vereniging en dat ik vanaf 2008 uit ervaring kan vertellen. 

Maar voor u geldt dit, als trouwe “Kom Es Kieken” bezoeker van dit blokje van onze website, als een feest van herkenning. Naast de omschrijving van het verhaal en de ervaringen tijdens de uitvoeringen heb ik ook anekdotes geschreven die te maken hebben met het decor en de rekwisieten.

2000 - Bernard van Patent ( vanuit Fanfare).
 
afb0027kopieVerdana

Dit stuk is destijds opgevoerd naar aanleiding van het gouden jubileum van de fanfare met als  titel “Een Onbezonnen Kus”. Een toepasselijk geschreven en gekozen stuk voor Varsselder-Veldhunten. Met een dertigtal acteurs en onder de regie van Jan Hesseling begon men ijverig om er iets moois van te maken. En dat werd het ook . Op 4 en 5 november in het jaar 2000 vond de uitvoering plaats in de Smeltkroes met in het totaal een 700 bezoekers.
lijn2

Uitvoeringen Kom Es Kieken:
2002 - Een beeld van een man

Ondanks de zeer aantrekkelijke advertentie, komt geen enkel echtpaar zich aanbieden op het kasteel van baron en barones Delataille. Het kasteel kan immers naast de butler, de secretaresse, het keukenpersoneel en de tuinjongen best nog een echtpaar te werk stellen.
Als regelmatige bezoekster van allerlei antiekbeurzen en openbare verkopen gaat de aandacht van madame de barones haast uitsluitend naar antiek uit de jaren 1800. Haar nicht Louise heeft dezelfde passie. Beiden zijn nu hopeloos verliefd op een beeld, een levensgroot beeld van een man. De bezetenheid, maar vooral de bezitsdrang van madame de barones brengt haar ertoe een enorm bedrag neer te tellen voor haar kunstschat.
Dat de baron reeds een hele tijd "de man van haar dromen" niet meer is, heeft wellicht te maken met zijn zonderling gedrag. En toeval of niet...maar de echtgenoot van Louise kan zich zo moeilijk wakker houden. De dag dat het beeld thuisgebracht wordt, bieden Eduard en Josefien hun diensten aan. Krijgen zij een job of blijven zij op den dop?

lijn2

 
2003 - Boris maakt een slippertje

Moeder Geerdink, net weduwe geworden, heeft drie kinderen. Haar ongetrouwde dochter Ans, een maatschappelijk werkster, haar oudste zoon Harm, getrouwd met Margriet die verpleegd wordt in een inrichting en alleen de weekenden thuis is, en Sander, haar jongste zoon, ooit veroordeeld voor een dodelijk verkeersdelict,en getrouwd met Ina, een slaafse en onderdanige vrouw. Na de begrafenis van zijn vader weet Sander tachtigduizend gulden van zijn moeder los te peuteren. Dit geld is betaald door de gemeente voor hun grond voor de aanleg van de snelweg. Het geld, bestemd voor zijn beide kinderen, wil hij gebruiken om voor zichzelf te beginnen. Als Ina op een avond haar toevlucht zoekt in het huis van haar zwager Harm, omdat Sander haar weer heeft mishandeld, slaat tussen hen beiden weer dezelfde vlam over die achttien jaar geleden leidde tot een heimelijke verhouding. Waar dit allemaal toe kan leiden, en welk groot geheim Ina achttien jaar lang met zich mee heeft moeten dragen, wordt aan het eind van het stuk allemaal duidelijk. Een stuk zonder happy end, maar dat door zijn vele herkenbare situaties een diepe indruk zal achterlaten. Een uitdaging voor iedere toneelvereni­ging die eens iets anders dan komedie wil spelen.

lijn2
 
2004 - Opa apestaartje.nl
Opa apestaartje
 
lijn2

2005 - Niet meer en niet minder
kom es kieken 2005 542  
 
lijn2


2006 - Dingen van de dag
toneelvereniniging kom es kieken 2006 006 2  


Het stuk speelt zich af in het cafeetje van tante Sjaan.
Samen woont ze daar met Marleen, een buurmeisje waarvoor ze gezorgd heeft vanaf dat het een jaar was. Marleens moeder stierf. Haar vader ging er vandoor en liet nooit meer iets van zich horen. Zelf is Sjaan nooit getrouwd geweest. De jongen waar ze vroeger van hield liet haar in de steek, waar ze eigenlijk nooit goed overheen kwam. Toch probeert Barend de Zeeman (haar vroegere vrijer) het nog altijd weer goed te maken als hij aan wal is. Verder gebeuren er dingen: gewone dingen die overal en altijd gebeuren. Bedrog, ondankbaarheid, berouw en liefde. De heel gewone dingen van de dag.
 
lijn2

2007 - Een bakje troost
Toneel 200732-2 2  
 
lijn2

2008 - Vrömd volk op het erf
IMG 0055 2

lijn2
 
2009 - Rieks dat overleaf ik niet
IMG 0 63small

lijn2
 
2010 - Loat Mans moar schoeven
27 - 28 maar 2010 

Foto-N6UY8UPW
 
 
lijn2

2011 - De martelgang van kromme Lindert
2 & 3 April 2011

GroteFoto-3CNM46UX