Try out concert 30 okt 2016

 

 

Gezamenlijk Try Out Concert Fanfare St. Gregorius en het B-orkest van Jubal Varsseveld.

Op zondagochtend 30 Oktober geeft Fanfare St. Gregorius een Try Out concert bij Partycentrum Terhorst in Netterden. Dit als voorbereiding op het muziekconcours in Enschede waar het fanfareorkest op 13 November a.s. aan deel gaat nemen. De fanfare komt uit in de vierde divisie van de KNFM. (Koninklijke Nederlands Federatie van Muziekverenigingen) De laatste keer dat er meegedaan werd aan een muziekconcours was in 2011 en dit was het eerste concours met Gerjo Seesink als dirigent. Nu is het een mooi moment om door een jury te laten bepalen op welk niveau het orkest momenteel speelt. Sinds het laatste muziekconcours heeft het fanfareorkest erg veel uitbreiding gehad van muziekschool leerlingen. Dit zal het extra spannend maken.

Als inspeelwerk is voor Keep it Up gekozen. Een lekker vlot nummer dat het orkest goed ligt en waarmee men de jury probeert te imponeren. Daarna volgen de verplichte nummers Knoxville – 1800 en Pacis Valley. Bij voldoende punten (80 punten of meer) wordt een eerste prijs behaald. Er wordt o.a. gelet op klankvorming, samenspel en techniek. Om een goed resultaat te behalen is veel repeteren nodig. Thuis de muzieknoten instuderen en tijdens de orkestrepetities de puntjes op de i te zetten is het devies. Verder is het zaak om er voor te zorgen, dat de muziekwerken zó gaan klinken zoals de componist het bedoeld heeft. Om alvast te wennen aan het spelen in een andere omgeving, zoals tijdens het concours, gaat Fanfare St. Gregorius een Try Out concert geven.

Op 30 oktober is ’t Dorpshuus in Varsselder niet beschikbaar en daarom is gekozen voor Partycentrum Terhorst in Netterden als een geschikt alternatief.

Ook het B-orkest van Chr. Muziekvereniging Jubal is zich aan het voorbereiding op het muziekconcours en neemt deel aan het Try Out concert. Dit orkest staat eveneens onder leiding van dirigent Gerjo Seesink.

Het B-Orkest is één van de vier opleidingsorkesten van Jubal en komt uit in de vierde divisie van de KNFM. Naast het B-Orkest is er nog een C-Orkest en een mini-C-orkest.

Het orkest is een soort springplank voor het A-orkest dat in de hoogste (1e) divisie speelt. Leerlingen doen hier veel ervaring op en er wordt altijd gezocht naar leuke, bekende muziek die tegelijk ook uitdagend moet zijn. Als inspeelwerk speelt het orkest Where Eagles, en als verplichte concourswerken worden Gulliver’s Traverls en Pacific Dreams gespeeld.

Beide orkesten zullen het beste van zich van zich laten horen. Om 11.00 uur begint het concert bij Partycentrum Terhorst in Netterden. De toegang is gratis. 

Delen