Op zondag 2 Oktober geeft Fanfare St. Gregorius een Try Out concert in ’t Dorpshuus in Varsselder. Dit als voorbereiding op het muziekconcours waar de fanfare op 12 November a.s. in Enschede aan deel gaat nemen. De fanfare komt uit in de vierde divisie van de KNFM. (Koninklijke Nederlands Federatie van Muziekverenigingen) In 2016 was de laatste keer dat er meegedaan werd aan een muziekconcours, en werd er een eerste prijs behaald. Na twee jaar nagenoeg stil te hebben gezeten door de corona, wordt het  extra spannend om van de jury te horen hoe het orkest, o.l.v. dirigent Gerjo Seesink,  er nu voor staat.

Het Try Out concert is een afsluiting van een repetitieweekend  in Lievelde, waar het orkest het weekend verblijft.  Dit hele weekend zal in het teken staan van het voorbereiden op het muziekconcours waarbij het groepsgevoel en teamspirit hoog in het vaandel staan. Naast het intensief repeteren,  zullen er ook ontspannende en gezellige activiteiten worden gedaan.

Op zondagmiddag keert het orkest weer terug naar Varsselder waar om 15:00 uur het Try Out concert wordt gehouden.  Als inspeelwerk wordt het nummer Regal Fanfare gespeeld. Een statig en markant nummer waarmee de muzikanten de jury op 12 november probeert te imponeren. Daarna volgen twee verplichte nummers. Als eerste wordt Festa Paesana gespeeld.  Een nummer dat geschreven is over een dorpsfeest met veel folklore. Ingetogen stukken die het ontwaken van het dorp weergeven worden afgewisseld met feestelijke passages. Als laatste speelt het orkest het dynamisch werk The Power of the Megatsunami waarbij de titel al veelzeggend is. In dit muziekstuk schetst de componist een gewone dag die ongewoon zal aflopen.  De dreigende thema’s worden onderbroken door stiltes, die direct worden gevolgd door korte climaxen en deze worden afgesloten in een majestueuze ode aan de natuur.

Iedereen is welkom om dit korte Try Out concert te bezoeken. De toegang is gratis.

Try Out concert affiche 2022 copy