Back to Top

Logo basisschool Pius XBasisschool Pius X

Pius X is een kleine basisschool midden in het dorp Varsselder; het kloppend hart van de gemeenschap en het buurtschap Veldhunten. Pius X is een katholieke dorpsschool welke open staat voor kinderen van alle gezindten. In het schooljaar 2018-2019 telt de school ongeveer 65 leerlingen. We werken met combinatiegroepen die les krijgen van meerdere leerkrachten.

Nieuwsgierig grenzen verleggen
Basisschool Pius X legt voor de kinderen een stevige basis op het gebied van lezen, taal en rekenen. Een brede competentieontwikkeling verlegt de grenzen naar de maatschappij waarin onze kinderen leven. De Pius X laat kinderen nieuwsgierig, vragend in het leven staan. Kinderen zijn zich bewust van hun talenten en passie en weten hoe ze deze in kunnen zetten en ontwikkelen. Ze zijn gemotiveerd en kunnen samen met vertrouwen complexe problemen de baas. Kinderen hebben onderzoeksvaardigheden ontwikkeld om zowel samen als zelfstandig informatie te verwerven, te verwerken en te presenteren. Ze kunnen overtuigde keuzes maken en deze keuzes onderbouwen. Kinderen zijn in staat om kritisch te reflecteren op het eigen gedrag en kunnen leiding geven aan zichzelf.

Nieuwsgierig geworden en/ of wilt u meer informatie over de school en het onderwijs? Kijk op onze website www.piusxvarsselder.nl
Aanmelden kan het hele jaar. U kunt hiervoor een afspraak maken met de directeur van de school; Lianne ter Steeg.

Basisschool Pius X
Hoofdstraat 35
7076 AG Varsselder
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0315-641730/ 06-13759785.