Back to Top

 Oranje Comité Varsselder-Veldhunten

 

 Foto550-FI7LV6ZMFoto550-XHPMA4BU

Welkom op de site van het Oranje Comité Varsselder-Veldhunten!

Ieder jaar organiseren wij een leuke ochtend met spelletjes en plezier voor alle kinderen uit het dorp, tijdens Koningsdag. De kinderen uit ons dorp mogen ook vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes uit andere plaatsen meenemen!

 

We beginnen met een optocht met versierde fietsen, skelters, kinderwagens, stepjes enz. door het dorp. Hiervoor kunnen we altijd rekenen op de muzikale medewerking van fanfare St. Gregorius en het OLVG. Bij de Oranjeboom aan de Leemlandseweg wordt dan een vendelhulde gebracht. We toosten met een glaasje ranja op de Koning.

Voor spel activiteiten mogen wij gebruik maken van ons mooie Dorpshuus en het voetbalveld. Bij mooi weer gaan we buiten spelen, maar is het slecht weer; dan verhuizen we naar binnen!

 

Het Oranje Comité heeft zelf een aantal spelletjes/attributen die we kunnen gebruiken voor deze ochtend. Er wordt een springkussen gehuurd, de jonge ondernemers mogen op een kleedje hun spulletjes proberen te verkopen, er rijdt een tractor met huifkar. Voor de kinderen is er wat te lekkers en er is voldoende limonade. De bar is bemand, dus ouders kunnen er een kop koffie kopen.

 

 

Om deze dag te kunnen bekostigen, zijn wij geheel afhankelijk van sponsors. Het is daarom ontzettend fijn dat de lokale ondernemers ieder jaar bereid zijn een bijdrage hiervoor te geven. Tevens proberen we via de fooienpot ook nog geld binnen te halen. Is er meer geld beschikbaar, dan kunnen we het jaar daarop wellicht meer attributen huren.

 

In 2013 hebben wij een Koningslinde geplant bij de nieuwe parkeerplaats van het Dorpshuus. Deze boom is beschikbaar gesteld door Gemeente Oude IJsselstreek.

Op 26 april 2013 hebben we met alle schoolkinderen een tijdcapsule in de grond gestopt bij de Koningslinde, de koker is gevuld met tekeningen van de kinderen van Pius X.

Inmiddels is deze plek voorzien van een prachtige bank en beplanting.

Foto550-EIW8UUBF

De tijdcapsule begraven door de, destijds, jongste en oudste leerling van Pius X.

 

 

Koningsdag AVG