20170417 Peeske GWVVVanmiddag heeft het eerste team van GWVV in Beek met 1-1 gelijk gespeeld tegen 't Peeske. GWVV begon fel aan de wedstrijd en was er op gebrand om in deze wedstrijd de drie zo noodzakelijke punten te behalen. Al in de 3e minuut komt GWVV op een 0-1 voorsprong nadat een hoge bal vanuit het midden opzij wordt gekopt door Maik Jansen waardoor Cas de Neling de mogelijkheid krijgt om te scoren. Cas weet heel goed met de doorgekopte bal om te gaan en schuift de bal vanaf de zestien meter langszij Peeske doelman Fabian Krus. In de 10e minuut had Cas de Neling de voorsprong uit kunnen breiden maar keeper Krus weet deze bal te keren. De kans kwam overigens tot stand door een mooie afgelegde bal van Ron Prinsen op Cas de Neling. In de 15e min wordt een foutieve defensieve inspeelbal van GWVV bijna bestraft door Peeske, maar de bal wordt uitstekend gekeerd door de van blessure teruggekeerde Sven te Kaat. In de 18e minuut scoort Peeske wel doordat een onnodige overtreding werd begaan door GWVV en de bal uit deze vrije trap op rechts bij de 2e paal wordt binnengekopt door Peeske speler Bjorn Maas. 1-1. GWVV heeft het in deze periode moeilijk en van de felheid in het eerste kwartier is niet veel meer terug te vinden. In de 24e minuut weet de uitstekend keepende Sven te Kaat ternauwernood te redden waardoor de stand op 1-1 blijft staan. Toch komt GWVV in het laatste kwartier offensief weer iets terug en wordt het schot/voorzet van Ron Prinsen uit een moeilijke hoek door de Peeske doelman tot corner verwerkt. Ook in de 40-ste minuut heeft Sven te Kaat een uitstekende redding in huis waardoor GWVV voor een achterstand behoedt blijft. Na een overstapje van Niels Schweckhorst weet Ron Prinsen in de 42-ste minuut met een leep lobje de keeper bijna te verschalken, deze kan de bal nog net tot corner verwerken. Uit de corner die volgt wordt de bal ingekopt door Chiel le Comte, maar wederom weet keeper Krus te redden. De beide ploegen gaan dan ook met een 1-1 stand de kleedkamers in.

De 2e helft levert bijna de gehele 45 minuten voor beide teams geen kansen op, en oogt het spel aan beide zijden erg rommelig. De eerste kans van de 2e helft komt in de 68e minuut als Peeske net over schiet. De beste doelpoging is tot de laatste minuut gespaard gebleven als Ron Prinsen in de 89e minuut links diep wordt weggestuurd en de bal keurig voorlangs geeft, de inkomende Cas de Neling raakt deze bal echter niet goed waardoor de bal net naast rolt. In de 90e minuut heeft Peeske ook nog een dot van een kans maar keeper Sven te Kaat weet de bal uitstekend te pareren waardoor de stand op 1-1 blijft staan. Al met al geen bijzonder hoogstaande wedstrijd, gezien het wedstrijdbeeld werden de punten dan ook terecht verdeeld en moeten beide ploegen de komende weken punten gaan halen om nacompetitie te ontlopen.

Volgende week zondag speelt GWVV de derbykraker tegen Ulftse Boys op de Buitenham. Aanvang 14:00 uur.