Zinkput logo transparant klein

 

DE ZINKPUT
SENAATDE SENAAT

In ons verenigingsrijke dorp kan er weer één aan worden toegevoegd: de senaat. Voortvloeiend uit de Zinkput maar toch een vereniging op zich. Allemaal mensen die zich enorm ingezet hebben voor de carnaval in ons dorp en mensen die het een warm hart toedragen en zich betrokken willen voelen. André Bussink is benoemd tot kanselier, Ton Scholten tot bankier en ondergetekende tot griffier.  Een eenvoudig reglement zorgt voor bijna geen verplichtingen maar louter plezier.

De senatoren krijgen de notulen van alle ledenvergaderingen van de Zinkput zodat ze op de hoogte zijn van alles. Zodoende kunnen ze adviseren, mede organiseren of eventueel bijspringen. Voor de jaarlijkse feestavond van De Zinkput wordt de senaat ook uitgenodigd. Dit biedt voor iedereen de gelegenheid om gezellig met elkaar om te gaan en rustig van gedachten te wisselen.

Een samenkomst van de senaat noemen wij een ‘zitting’ en deze wordt gebruikt om herinneringen op te halen, ideeën aan te dragen of op te doen. In die paar keer dat we samen waren, kon iedereen merken dat de sfeer heel relaxed was en de betrokkenheid groot.

Tijdens één van de zittingen hadden wij Gert Hettelaar uit Megchelen uitgenodigd om een kleine ‘buut’ te doen. Hij heeft onder de naam ‘Striekhöltje’ in het verleden al een paar keer in Varsselder opgetreden. Toen hij binnenkwam dronk hij eerst rustig een borreltje met ons mee maar nadat hij zijn blauwe kiel aangetrokken had, verraste hij ons met de één na andere grap; een echte Achterhoekse buutreedner met een gezegende leeftijd van 75 jaar. Wij durfden het bijna niet te vragen maar hij wilde - speciaal voor ons - een uitzondering maken om met Rozenmoandag in Varsselder nog een keer in de ‘buutton’ te gaan staan.

De senaat en de Zinkput gaan samen een mooie toekomst tegemoet en velen zullen het kunnen beamen dat we hier praten over een bloeiende vereniging.

Jos van Toor

 

Senaat Zinkput

Senaat:

Arnold Schut, Peter Kock, Henk Masselink, Ton Scholten, Erik Frazer, Raymond Wienholts, Henny Ketelaar,

Theo te Kaat, Jos van Toor, Rik Fisser, Bennie Mulder, Frank Rots, Andre Bussink en Theo Menting.